Waarom video animatie vandaag de dag interessant kan zijn

De laatste jaren zijn we allemaal visueler geworden. Binnen onze zintuigen, gebruiken we veel vaker ons zicht, in vergelijking met het ruiken, voelen, horen,… En naar de toekomst zal dit binnen een wereld die steeds digitaler worden, niet snel veranderen. Ook heeft de hedendaagse mens veel minder tijd en zelf goesting om teksten te lezen. Al de communicatie moet gestructureerder worden, en meer to the point. Bij voorkeur kort en bondig, danig we ook zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken. We leven nu eenmala in een wereld waar we veel meer tijd spenderen aan het online gebeuren, en alles digitaler gebeurd. Sociale media is niet enkel een gegeven, kenmerkend voor 2017, het wordt ook een belangrijk aspect waarbij we de komende jaren veel meer rekening mee zullen moeten houden.

Hierna is het kenmerkend voor de mens, dat we in vergelijking met pakweg 10 of
20 jaar geleden, allemaal een smartphone bij de hand hebben. Een smartphone waarmee je veel kan, en qua technologie ook enorm aan het groeien is. Waarbij je vroeger met een nokia een foto kon nemen, waarbij amper zichtbaar was wat je effectief hebt gefotografeerd, is dit vandaag de dag helemaal anders. Qua technologie is het mogelijk om zelfs video op een professionele manier te maken, met pakweg een smartphone in de hand.

Ook naar de markt van bedrijfsvideo of video animatie, betekent dit ook een
serieuze verandering. Je bent als bedrijf praktisch verplicht om een account te hebben op facebook, om ook je activiteiten beter in de kijker te kunnen plaatsen. En als we facebook of sociale media zeggen, dan is video hier onlosmakelijk meer verbonden. Het volstaat praktisch niet om je bedrijfsfilm of video animatie enkel op je website te plaatsen, maar het is ook van belang om video te plaatsen op sociale media. En bedrijfsvideo of video animatie kan tegenwoordig in verschillende vormen. Een bedrijfsvideo is er niet enkel om de mission statement van je bedrijf toe te lichten, maar kan ook van toegevoegde waarde zijn om je personeel (interne communicatie) te bereiken, te rekruteren binnen je onderneming,…

 

Gerelateerde Blogs

Blog omzetten naar video
video trends animatie
Principes animatie