In dit artikel vindt u een overzicht van verschillende soorten animatie video’s. Wilt u zelf een video ontwerpen voor uw bedrijf en weet u niet goed wat voor soort video? Ontdek hieronder de verschillende soorten video’s waaruit u een keuze kunt maken.

Whiteboard animatie video:

Is het proces waar een soort verhaal getekend wordt op een whiteboard of iets gelijkaardigs door artiesten die zichzelf in het proces filmen (meestal worden alleen de handen en armen gefilmd die aan het tekenen zijn op het bord). Dit proces wordt dan ook meestal vele keren sneller afgespeeld dan dat men tijd nodig had om de animatie te tekenen.
Deze stijl van animeren komt voor in vele variaties (stop-motion, tijdsverloop…) en wordt ook veel toegepast in functie van het onderwijs. Het komt vooral voor op het internet op YouTube en Vimeo. De laatste tijd is het steeds populairder aan het worden om op deze manier te animeren. Grote YouTube kanalen zoals onder andere AsapSCIENCE past deze techniek ook toe bij het maken van hun video’s.

Motion graphic animatie video:

Zijn stukken van digitale afbeeldingen of animaties die de illusie creëren van beweging en rotatie, die meestal gecombineerd zijn met geluid. Het zijn dus gewoon steeds opnieuw afbeeldingen die op elkaar lijken maar een beetje anders zijn dan de vorige. Dit feit en omdat we ze meestal vrij snel na elkaar te zien krijgen zorgt ervoor dat we het zien als beweging. Ook al zijn het alleen een hoop stille afbeeldingen na elkaar.
Ze worden meestal elektronisch getoond maar kunnen ook manueel, om een voorbeeld te geven, via een flip book getoond worden (vele afbeeldingen na elkaar laten bewegen met de hand).
Motion graphics kunnen worden onderscheiden van de typische animatie in de manier dat ze niet strikt karakter gereden of verhaal gebaseerd zijn en vertegenwoordigen ook vaak geanimeerde abstracte vormen en vormen zoals logo’s of logo elementen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *