KU Leuven – Schaalconstructies
De KU Leuven ontwikkelde een nieuwe techniek om schaalconstructies te bereken binnen de bouwnijverheid.
Schaalstructuren (of schaalconstructies) zijn een type bouwkundige structuur, gekenmerkt door het gebruik van dunne, gebogen platen of schalen. Deze werken voornamelijk door middel van trek- en drukspanningen in het vlak van de plaat.
Schaalstructuren vertegenwoordigen een synergie van architectonische schoonheid en structurele efficiëntie. Hierbij bieden de unieke vormen zowel esthetische als functionele voordelen. Ze zijn gewaardeerd in verschillende takken van techniek en architectuur vanwege hun capaciteiten om grote overspanningen te bereiken, zonder zware ondersteunende constructies.
KU Leuven deed op basis van numerieke optimalisatie verschillende innovaties en uitvindingen. Deze zijn toegepast in techniek en biomedische wetenschappen tot economie en computerwetenschappen. Numerieke optimalisatie is een krachtig hulpmiddel de zoektocht naar de beste oplossingen voor complexe problemen.
2D-ANIMATIE
2D-animatie, ook bekend als traditionele animatie of handgetekende animatie, is een vorm van digitale kunst die de suggestie van beweging opwekt door een opeenvolging van beelden te gebruiken. Deze kunstvorm heeft zijn oorsprong in de vroege twintigste eeuw en blijft vandaag de dag populair. In tegenstelling tot 3D-animatie, die door computers wordt gegenereerd, is 2D-animatie gebaseerd op met de hand getekende frames die door kunstenaars worden gemaakt.
Binnen 2D-animatie heb je tal van stijlen. Zo kan je gaan voor flat design, whiteboard animatie, cut-out, isometrische animatie,…