Krijg àlle smaken te pakken van Video Animatie

Animatie video’s en Flan Caramel, dat zijn alvast twee handen op één buik. Maar wist je ook dat animatie video’s enorm veel verschillende mogelijkheden hebben? Dan bedoelen we niet alleen dat je met animatie alle soorten informatie kan verwerken dat je maar wil, maar ook dat je meerdere soorten stijlen hebt waarmee dat kan. Gaande van een explainer video, naar een cut-out, tot een isometrische. Team Flan Caramel legt het je graag in geuren en kleuren uit:

Flatdesign – Een waaier aan mogelijkheden

Deze stijl van animatie videos komt overal te pas en kan voor alle soorten bedrijven hun doelpubliek aanspreken door middel van emotionele aspecten. Denk aan kleurrijke video’s met een duidelijke design, helemaal aanpasbaar aan de huisstijl van elk bedrijf!

Write On Board – De moderne pen en papier

Met write on board kan je elk verhaal vertellen! De focus wordt hier echt gelegd op content en is dus ook ideaal om stap voor stap complexe content over te brengen naar je publiek. Een voice-over is wel van belang hier, maar zelfs zonder veel kleur kan deze stijl nog heel goed werken. 

Isometrisch – Strak, modern, to the point

Wanneer je wil gaan voor een strakke en moderne look, Isometrisch is the way to go. Vaak zal je dit zien in een weergave van een stad of een bedrijf bijvoorbeeld, maar ook speelse elementen zijn hier zeker nog mogelijk!

3D animatie – Alle verbeelding de vrije loop

Een extra dimensie én extra dynamiek. Settings en objecten worden realistischer, en mogelijkheden worden eindeloos! Vaak wordt deze stijl nog gebruikt om technische materie voor te stellen, maar ook voor bedrijfscommunicatie kan 3D kleurrijk en fris ogen. 

Cut-Out – Gaan voor originaliteit

Een meer originele keuze van video animatie waarbij alle onderdelen worden getekend, uitgeknipt en dan verschoven om een animatie te vormen. Het is speels en ludiek, en heeft zeker een eigen typerende animatie stijl.

Kinetic Typography – Lezen in beweging

Een stijl die je (nog) niet terug vindt op onze website, maar wel de moeite waard om aan te halen! Simpelweg gezegd: geanimeerde woorden, die bovendien bewegen én alle aandacht trekken. Toch hebben we al een voorbeeldje in de aanbieding hieronder.


Fan van animatie? Fan van video? Zelfs nog méér fan van allerlei informatie op een leuke manier verwerken?

 Hou onze blog dan goed in de gaten! Wij vertellen je er graag alles over. 

Gerelateerde Blogs

video trends animatie
Principes animatie
Social media