Jouw video delen op de juiste manier: zo doe je dat!

Jij hebt dus een splinternieuwe video klaar staan om jouw bedrijf een mooie boost te geven. Super! Maar waar ga je hem nu het beste tentoonstellen? Want er zijn namelijk wel wat kanalen om uit te kiezen, maar de juiste kiezen is van cruciaal belang om alles uit die video te halen. Geen zorgen, wij helpen je op weg.

Op je website

Dit lijkt de meest logische keuze en het is nog een voordelige ook! Video op je website doet je SEO verhogen en verhoogt de tijd dat iemand op je website spendeert. Je kan video’s toevoegen bij producten op je site, bij je ‘about’ pagina, bij zowat overal waar je wil!

Op je landingspagina

Wist je dat video’s op je landingspagina conversie tot 80% kunnen verhogen? Wanneer bezoekers op je landingspagina komen heb je enkele seconden om ze te overtuigen om te blijven. Wel, video trekt de aandacht en geeft je potentiële klanten meteen een overzichtelijk idee waar het over gaat.

Via e-mail

Indien je in de onderwerp regel van je mail iets toevoegt dat verwijst naar ‘video’, mag je er zeker van zijn dat je mail veel vaker geopend zal worden en dat mensen ook echt blijven. Bovendien kan een video als deel van de inhoud van je mail de click-through-rates een grote boost geven met zo’n 96%!

Video advertising

De kers op de taart! Je video ook nog eens inzetten voor een campagne online, dat is een dubbele win. In plaats van advertenties met enkel tekst, trekt een video advertentie meteen de aandacht en is het voor de doelgroep minder ‘werk’ om te begrijpen waar het over gaat. (P.S.: Animatie video’s zijn een echte go-to als het aankomt op levendigheid en veelzijdigheid 😉 )

Blog

Ben jij ook een schrijf fanaat? Dat komt dan goed uit, want de combinatie van blog en video is een hele goede! Ook voor een goede score op Google kunnen video’s een voordeel zijn voor je blog, maar vergeet dan niet een juiste beschrijving in te geven bij je video. Zo weet Google waar het over gaat. Of enkele sleutelwoorden vanuit je video herhalen in je tekst is ook een goede keuze.  

Op social media

Social media zijn nu eenmaal een vast gegeven om vandaag de dag een boodschap te verspreiden. Maar: elk sociale mediakanaal heeft zo z’n eigen kenmerken waar je aan moet denken.

Youtube of Vimeo

Beiden zijn vrij logische keuzes aangezien het video-sharing websites zijn natuurlijk.  Het beste is om deze kanalen te gebruiken om je video op te hosten, maar ook andere kanalen aan je sharing strategie toe te voegen.

Facebook

Facebook is bijvoorbeeld een goed kanaal om er uit te springen met je video! Veel posts hebben enkel tekst en afbeeldingen, dus jouw video kan opvallen en de aandacht trekken. Wat luchtigere content is ideaal voor dit kanaal, en qua doelgroep kan je hier zowel een jonger als wat ouder publiek bereiken.

Instagram

Aangezien het een van de meest visuele kanalen is, is Instagram een voor de hand liggende keuze. Ondanks dat gewone posts enkel video’s toelaten van maximum 60 seconden, heeft Instagram ook IGTV waarop veel langere video’s geplaatst kunnen worden. Bij dit kanaal zit een groot deel van de gebruikers tussen de 18 en 34 jaar.

Twitter

Twitter is een kanaal waar alles heel snel gaat, dus het is van belang om gebruikers hun aandacht te grijpen in de eerste paar seconden. Hashtags toevoegen bij je tweet en video is een goed idee om je video naar een breder publiek te krijgen, en deel te nemen aan de conversatie (waar het allemaal om gaat bij Twitter). Ook dit kanaal heeft vrij diverse leeftijdsgroepen, en is het goed om te weten dat dagelijks nieuws hier altijd de ronde doet.

LinkedIn

Video op Linkedin is een hit! Gebruikers delen posts met video veel vaker en ook op dit kanaal is er zelfs een LinkedIn Live optie, om live te streamen dus. Het algemene publiek op LinkedIn is natuurlijk iets meer ‘corporate’, wat jou de kans geeft om toe te spitsen op jouw expertise met de video’s die je deelt.


Fan van animatie? Fan van video? Zelfs nog méér fan van allerlei informatie op een leuke manier verwerken?

 Hou onze blog dan goed in de gaten! Wij vertellen je er graag alles over. 

 

Gerelateerde Blogs

video trends animatie
Principes animatie
Social media