De explainer video: alles wat je moet weten!

explainer video maken uitleg motion design informatie

Hier bij Flan Caramel houden wij zo van animatie net omdat je het meest complexe begrip op een gemakkelijke en begrijpbare manier kan uitleggen. Een explainer video? Dat is nu exact wat we bedoelen! Je bedrijf in de kijker zetten door goed gebruik te maken van zo’n video is wel echt de kers op de taart voor jouw communicatie. Wij vertellen je graag waarom!

Je merkpersoonlijkheid en je doelen in de kijker

Met een explainer video leg je op een leuke en aantrekkelijke manier uit: wie je bent, wat je doet en waarom mensen jou moeten onthouden! Video en animatie trekken de aandacht en geven een meer georganiseerde boodschap dan een gewone tekst. 

“Dat is nu eens geen Chinees voor mij!”

De meest ingewikkelde concepten toch op een leuke manier uitleggen, dat is dus wat een explainer video doet. Denk maar aan een pitch over een nieuw project, maar in plaats van 50 powerpoint slides te gebruiken, gebruik je 1 bondige video die alles in een notendop uitlegt.

Praktisch sharen en Perfect aanpasbaar

Zo’n explainer video kan je zeker mooi gebruiken op de landingspagina van je website maar wat zelfs nóg beter is: je kan hem echt overal delen! Van start-ups tot grotere bedrijven, om nieuwe klanten aan te trekken of nieuwe producten voor te stellen, voor elk wat wils.

Ook Flan Caramel is fan van de explainer video!

Jep, ook wij zijn al even overtuigd van al die voordelen! Onze Joris, Bart en Christof zijn alvast helemaal pro: 

https://www.youtube.com/watch?v=IaDwBhNJkok
Een favoriet van Joris: GDPR voor jongeren

Joris: “Een explainer video biedt integriteit in een speels pakket. Je kan er op vertrouwen dat je de correcte info krijgt, en het is nog leuk om naar te kijken ook.”

https://youtu.be/jZ4ENz5ix9Y
Een favoriet van Bart: Stad Gent!

Bart: “Met animatie haal je alle beperkingen weg en wordt alles mogelijk. Je bent niet gebonden aan de realiteit maar kan je eigen regels en wetten scheppen. Combineer dit met het concept van een explainer video en zo trek je de hele waaier aan communicatievormen open! “

https://www.youtube.com/watch?v=pIM-8-pB0sY&feature=youtu.be
Een favoriet van Christof: Ons hoogsteigen exemplaar!

Christof: “De combinatie van technische en praktische info samen in een vrolijke en overzichtelijk animatie, maakt het aangenaam voor de kijker om info op te nemen.”


Fan van animatie? Fan van video? Zelfs nog méér fan van allerlei informatie op een leuke manier verwerken?

 Hou onze blog dan goed in de gaten! Wij vertellen je er graag alles over. 

 

Gerelateerde Blogs

video trends animatie
Principes animatie
Social media