Woningent is een online platform, gebruikt in Nederland en België. Met deze app kunnen woningzoekenden zich registreren zodat het helpt bij het vinden van een huurwoning. Het systeem is ontworpen om transparantie en efficiëntie te bevorderen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Maar dit geldt niet alleen voor woningen. Ook voor andere type woningen die via woningcorporaties beschikbaar komen.

Functies van Woningent:

  1. Registratie: Huurders kunnen zich aanmelden en hun gegevens invoeren. Zo blijven ze op de hoogte van beschikbare woningen die aan hun criteria voldoen.
  2. Zoekcriteria: Gebruikers kunnen zoeken op basis van verschillende criteria zoals locatie, type woning, huurprijs en andere specificaties.
  3. Aanbiedingen: Het platform biedt een overzicht van beschikbare woningen. Ook stelt het gebruikers in staat om te reageren op woningaanbiedingen.
  4. Wachtlijsten: Voor sociale huurwoningen wordt vaak gebruik gemaakt van wachtlijsten. Woningent helpt bij het beheren van deze lijsten en zorgt ervoor dat de toewijzing op een eerlijke manier gebeurt.
  5. Informatie: Het platform biedt informatie over de voorwaarden en procedures voor het huren van een woning, evenals tips voor het succesvol vinden van een woning.

Deze videoproductie moest een korte informerende spot maken voor Woningent. De spot werd getoond op een expo en online media om de herhuisvesting van sociale woningen in Nieuw Gent uit te leggen. De spot werd gemaakt in samenwerking met Eva Mouton, die de tekeningen leverde voor de animatie.